Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/users/hwaraftp/hwarang.eu/include/global.php on line 47
hwarang
logonieuwsinformatieagendafoto'sprojectenlinksarchiefcontact
nederlands english
V: Wat moet ik aantrekken naar zo'n gratis proefles?
A: Een joggingbroek met t-shirt en soepele zaal gymschoenen (niet te dikke zool).

V: Wordt er al meteen met wapens getraind of moet er eerst een bepaald niveau zijn behaald alvorens de wapens aan bod komen?
A: Hoewel in het begin de nadruk ligt op basishoudingen en basis bewegingen, zijn de lange stok (jangbong) en het zwaard (bamboe) vanaf het begin onderdeel van de training.

V: Moet ik de wapens ook aanschaffen als ik alleen een kennismakingsles wil doen?
A: Nee, je kunt in dat geval met de ‘bruikleen’ wapens oefenen. 

V: Moet ik me inschrijven voor de  gratis proefles(sen) of kan ik gewoon langskomen?
A: Je bent welkom om gewoon langs te komen maar om er zeker van te zijn dat er oefenmateriaal voor je klaar ligt, kun je het beste je komst van te voren even aanmelden.

V: Wat is de gemiddelde leeftijd van de groep?
A: Er zijn enkele tieners, twintigers, dertigers en veertigers in een groep. Het is een gezellige, gemengde mix van jongens, meisjes, vrouwen en mannen.

V: Kan ik met Sibpalki ook banden halen?
A: Ja, deelnemers kunnen ongeveer ieder half jaar graduatie examen doen voor een hogere geup graad. Er zijn 10 geups tot 1e dan (zwarte band).

V: Is Sibpalki te combineren met de beoefening van andere martial arts?
A: De wapentechnieken zijn goed te combineren met ongewapende martial arts. Wij adviseren weliswaar een brede oriëntatie maar wel om één ‘hoofd’ stijl te kiezen. Als je Sibpalki als jouw hoofd stijl kiest, zul je er ook de ongewapende (hand- en voet-) technieken bij moeten doen en die zijn weer minder goed te combineren met bijvoorbeeld karate, taekwondo of hapkido.

V: Is Sibpalki geschikt voor zelfverdediging op straat?
A: Wij raden niet aan om zwaard mee te dragen ter zelfverdediging (bovendien is dit in strijd met de Nederlandse wet) maar de focus, behendigheid en technieken die worden getraind, kunnen probleemloos worden toegepast met welk voorwerp van dezelfde maat dan ook (paraplu, wandelstok, lineaal etc.). Daarnaast worden praktische, ongewapende zelfverdedigingstechnieken getraind.