logonieuwsinformatieagendafoto'sprojectenlinksarchiefcontact
nederlands english
De Hwarang Academy is de martial arts school voor authentieke Koreaanse krijgskunsten vanuit een moderne Westerse benadering. De school is opgericht door de Zuid-Koreaanse master Bok Kyu Choi en zijn Nederlandse vrouw Soo Choi-Bosman. Zij hebben jarenlang een Martial Arts school gerund in Zuid-Korea en zijn buitengewoon ervaren in het lesgeven op lagere en middelbare scholen en universiteiten. Zij staan garant voor kwaliteit en enthousiasme.

De Hwarang Academy is de hoofdvestiging van de Nederlandse Sibpalki Associatie, de landelijke organisatie onder leiding van master Choi. Een uitgebreide bio van master Choi is hier te lezen.

Soo is breed opgeleid en heeft professionele ervaring in zeer uiteenlopende gebieden. Op het terrein van martial arts heeft zij ca. 15 jaar ervaring in ITF taekwondo, hapkido en Sibpalki. Ze behaalde een 3e dan graad in Sibpalki en een volledige instructeurslicentie van de Korea Sibpalki Association.

In opdracht van een Zuid-Koreaanse organisatie voor kinderdagopvang ontwikkelde zij een yoga programma voor kleuters. Geinspireerd door het effect hiervan op het welzijn van de kinderen, heeft zij dezelfde methode toegepast op Sibpalki. Met elementen uit taekwondo en hapkido heeft zij een kinder-martialarts programma ontwikkeld dat het totale scala omvat van praktische zelfverdediging tot wapen vaardigheden.

Het resultaat is een lespakket voor kleuters: de Hwarang Tijgertjes, met examens en diploma’s op 3 niveaus, en een curriculum voor basisschool leerlingen: de Hwarang Warriors, met 5 geup graden (gekleurde banden). De Hwarang Warriors zwarte band kan binnen de basisschool tijd worden behaald en komt samen met het reguliere Sibpalki programma op het niveau van de 5e geup. Vanaf 13 jaar kunnen de ex-Warriors het reguliere curriculum volgen op weg naar de volwassen zwarte band.