logonieuwsinformatieagendafoto'sprojectenlinksarchiefcontact
nederlands english
Zondag 11 november 2012

Sibpalki specialist Dr. B.K. Choi geeft een unieke, eenmalige workshop om kennis te maken met de lange speer. De kennis en kunde van zowel het hanteren van de speer als de confrontatie ervan met een zwaard staan centraal. Wijsheid van vervlogen tijden komen aldoende weer tot leven.


Van oudsher beschouwd als de koning van de martial arts, is de speer vanwege zijn lengte, wendbaarheid en snelheid een machtig wapen. Koreaanse speren waren er in allerlei soorten en maten maar de ‘lange speer’ was gewoonlijk ongeveer 3.5 m met een eenvoudige speerpunt. In het korte- afstandsgevecht was de tegenstander van de speer meestal een scherp lang zwaard van ongeveer 1.5 m (Ssangsudo), gericht op steken, hakken en snijden.

De gevechtstactieken draaien om principes als lang vs. kort, steek vs. slag en rechte vs. cirkel bewegingen. Een keur aan gevechtstechnieken voortkomend uit deze tactieken, komen in de workshop aan bod. De typische speer technieken voor aanval en verdediging worden eerst geoefend met de Jangbong (lange staf) en vervolgens met een echte speer. Er is een beperkt aantal speren beschikbaar die beurtelings in bruikleen worden gegeven.

Voor wie?
Alle geïnteresseerden met enige martial arts basiskennis (vanaf 17 jr).

Locatie:
Gymzaal Groen v. Prinstererschool, Dalweg 11 te Hilversum

Datum en tijd
Zondag 11 november 2012 10:00 – 14:00 uur (incl. 30 min. lunchpauze)

Aanmelden:
Stuur een e-mail naar info@martialartsinstitute.eu Middels betaling van de deelname fee is uw boeking definitief.

Deelname:
Stort € 40,- op bankrekening 5665502 t.n.v. Stichting K.I.M.A.